minibiskvier
nu har jag allt tagit i så jag spricker........man måste testa, att göra, eller hur.
fast jag höll på att gå i taket några gånger, när jag gjorde de här......man kan göra dom
lite större oxå.....värt besväret, om jag får säga.
nu gjorde jag inte iordning alla, jag frös ner ett antal bottnar, som man kan ta fram
en annan gång, och göra biskvier av, smart va ???
30 st
100 g sötmandel
1 1/2 dl strösocker
1-2 äggvitor
smörkräm:
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 tskk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
garnering:
125 g mörk choklad
skålla, skala och mal sötmandeln. blanda mandeln med sockret.
2, vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.
3, klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
4, grädda dom mitt i ugnen i ca 10 minuter. låt dom kallna på galler.
5, gör krämen: rör smör med florsocker,äggula,vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
6, bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. låt kakorna stå kallt en stund. ställ gärna in dem i frysen.
7, smält blockchokladen i vattenbad eller microvågsugn.
doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.
fast jag höll på att gå i taket några gånger, när jag gjorde de här......man kan göra dom
lite större oxå.....värt besväret, om jag får säga.
nu gjorde jag inte iordning alla, jag frös ner ett antal bottnar, som man kan ta fram
en annan gång, och göra biskvier av, smart va ???
30 st
Ingredienser
bottnar:100 g sötmandel
1 1/2 dl strösocker
1-2 äggvitor
smörkräm:
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 tskk vaniljsocker
2-3 tsk kakao
garnering:
125 g mörk choklad
Gör så här
1, börja med bottnarna: sätt ugnen på 175 grader.skålla, skala och mal sötmandeln. blanda mandeln med sockret.
2, vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.
3, klicka ut mandelsmeten till ca 30 små, runda bottnar på en bakpappersklädd plåt.
4, grädda dom mitt i ugnen i ca 10 minuter. låt dom kallna på galler.
5, gör krämen: rör smör med florsocker,äggula,vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
6, bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av bottnarna. låt kakorna stå kallt en stund. ställ gärna in dem i frysen.
7, smält blockchokladen i vattenbad eller microvågsugn.
doppa kakorna hastigt i chokladen så att krämen täcks helt. låt biskvierna stå kallt tills de ska serveras.
Kommentarer
Postat av: Ängeln
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ulle
Trackback