marina och pontus har namnsdag idag

GRATTIS, alla som heter marina och pontus,  ni har namnsdag idag.

gå in på www.svenskanamn.com och se om ditt namn är poppulärt, eller vad det betyder.

MARINA Det var på 60-talet som Marina först började bli populärt. Under 70- och 80-talen var namnet också populärt men på 90-talet började trenden peka nedåt. 1995 föll Marina ut från 150-i-topp och är nu på väg förbi 200-strecket. Totalt finns det drygt 7 700 svenskor som heter Marina.
Marina är ett helgonnamn som finns dokumenterat i Sverige redan i början av 1300-talet. Namnet är ursprungligen latinskt, från ordet mare som betyder hav och har därmed en liknande brtydelse som nya namnsdagsgrannen
pontus

Popularitet idag: Oförändrat
Placering på namntoppen: 439
Namnsdag: 20 november

  PONTUS Pontus var ett modenamn på 80- och 90-talen. Kulmen nådde 1995 så Pontus var det 25:e vanligaste tilltalsnamnen i Sverige.
I de äldre generationerna är namnet inte alls lika vanligt trots att det har en lång historia i Sverige. Det finns fler förskolebarn som heter Pontus än vad det finns vuxna som heter så.
Pontus användes första gången som dopnamn i Sverige i början av 1600-talet men redan på 1500-talet blev namnet berömt tack vare fältherren Pontus de la Gardie som var i svensk tjänst.
Pontus har stått i almanackan sedan 1797. Tidigare stod där pontianus men namnet ändrades, förmodligen för att ära fältherren de la Gardie. Namnet härstammar troligen från det grekiska ordet pontos som betyder hav.

Popularitet idag: Minskar
Placering på namntoppen: 66

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0